Naslov: Obala maršala Tita 20, Poreč
Splet: www.divino.hr
Telefon: +385 (0)52 453 030
Odprto: od 11 – 23.30; nikoli zaprto
Gre za eno najbolj uspešnih restavracij v centru Poreča, ki ima temu primerno ime, saj “divino” po italijansko pomeni “božansko”.
Trenutna ekipa je zelo italijansko nastrojena, saj so tudi jedilni listi pretežno v italijanščni.
Menu je bil pametno sestavljen in ni kazal neke posebne pretenzije, da bi nakazoval neko vrhunsko kuhinjo; pač pa le nadpovprečno. Prvi hod je bil duhovito zastavljen – tunov carpaccio s sojino omako, ki pa je bila ravno prav razredčena, da ni bila preveč slana.
Tudi drugi hod je temeljil na tuni, tokrat le v obliki tatarca, ki so ga dodelali z rdečo peso.
V času našega obiska je bila sezona jurčkov in ponudili so popolnoma sveže in surove, na tenko narezane in samo pokapljane z oljčnim oljem ob spremstvu svežih ravno prav sladkih fig, ki so lepo zaokrožile krožnik.
Dobili smo dve glavni jedi in nobena od njiju ni bila iz ribjih ali mesnih izborov. Spagetti pomodoro so bili enaki kot tisti na otoku Sv Kokole (preko zaliva), le omaka je bila bolj preprosta in nedodelana, medtem ko je bila rižota Divino čisti zadetek v temo. Že videz je bil tragičen, okus pa tudi, saj je bila poleg riža sestavljena še iz pakiranih škampovih repkov (čeprav jedilni list obljublja jastoga) in suhih črnih tartufov brez arome. Seveda je jed takšna, kot je prišla na mizo, tudi zapustila prizorišče.
Na koncu je vtis rahlo popravil spodoben tiramisu.
Besedilo in fotografije: Tomaž Sršen