Naslov: Soboška 32, Bakovci
Splet: www.rajh.si
Telefon: 02 543 90 98
Odprto: vsak dan od 12. do 21. ure, ob petkih in sobotah od 12. do 22. ure, ob nedeljah od 12. do 16. ure, ob ponedeljkih zaprto

Leon Pintarič
Nekatere gostilne bodo legende ves čas od osnovanja dalje. Vsekakor je Rajh v Prekmurju ena redkih, ki bi morala glede tega dobiti medaljo!
Ne samo, da uspešno in neprekinjeno delujejo več kot šest desetletij, ampak so ves čas v samem vrhu. Seveda se je tukaj zvrstilo več generacij, ki jih je prvi med zvezde izstrelil legendarni Naci Rajh, oče Tanje Pintarič in tast Damirja Pintariča ter ded Leona Pintariča.
Slednji je jedi še privzdignil, izpopolnil tehnike in se še bolj približal bogati prekmurski kulinariki. Lahko bi celo rekel, da je Leon začel na novo pisati prekmursko kulinariko!
Čeprav izvirajo iz bližnje Madžarske, so bili eden od pozdravov iz kuhinje Rajhovi langaši, ocvrto testo s česnom, jogurtom, tünko in hrenom in ki je bilo izredno slastno.
Drugi udarec so bile račkine paštetke, zavite v zdrobljene lešnike in jurkino kremo. Tudi to nas je več kot impresioniralo, saj se je nežna in mehka pašteta zelo lepo spojila v lešniki. Nismo mogli tudi brez prekmurske šunke (Kodila, jasno!), ki je dokončala predstavljanje tipičnih prekmurskih okusov.

Račja pašteta z lešniki.
Prekajena postrv v ocvrtem testu z avokadom, zeleni paradižnik in rdeča pesa so bili naslednja kombinacija jedi, ki so navduševale s prav vsakim ugrizom. Še najbolj zanimivo je bilo, da so se okusi vedno bolj širili, vendar si niso bili nasprotni. Odlično!
Krema buče z bučnim oljem, čebulo in okisano zelenjavo je bila seveda zvezda trenutne sezonske kulinarike, ki nas je povsem navdušila in smo od užitka kar predli.

Prekajena postrv v ocvrtem testu z avokadom, zelenim paradižnikom in rdečo peso.
Zvezda kosila pa je bil »esigflajš«, kar nam sicer zveni povsem klasično, vendar je Leon to jed tako dodelal, da smo kar zijali.
Gre za okisani goveji flam z bučnim oljem, redkvijo, drobnjakom in rezančevim testom.
Flam je narezan na zelo tenke kose, ki se dolgo marinirajo, potem pa je to vse skupaj previdno skombinirano, da ni ničesar preveč in je vsega ravno prav. Samo tako je ta krožnik lahko vrhunski, kajti tukaj res ne sme biti nobenega kiksa.

Genialni »esigflajš«
Seveda mora biti tudi meso pečeno tako, kot se spodobi.
In jagnječja zarebrnica z dušeno papriko in čebulo so bila natančno takšna. Prav nič posebnega, ampak vrhunska priprava tega krožnika, ki nas je spet dvignila s sedežev.

Jagnje božje
Preprosto, a odlično! Kontra – ponudba je bil izvrsten goveji tomahavk, ki je plenil s svojo sočnostjo in na koncu res nismo vedeli, kateri kos mesa je boljši – vsak za sebe in na svoj način!
Za sladico so nam dali nekaj, kar imenujejo: pistacija, jagoda in limona in tudi to je bilo novo odkritje okusov in zapeljevanje na novem nivoju.
Kot vedno – Rajhovi tudi tokrat niso razočarali, ampak so navdušili s svojimi sicer preprostimi okusi, vendar dodelanimi jedmi, ki so nas prav vse navdušile. Odlično!
Besedilo in fotografije: Tomaž Sršen