Naslov: Rato di Ren 3, Rovinj
Splet: steak-house-ranch-fortuna.eatbu.com/?lang=hr#aboutUs
Telefon: +385 52 208 644
Odprto: od 11 – 23; ob ponedeljkih zaprto
Ko smo se pred desetletji vozili v Rovinj, smo vedno občudovali razne konobe in gostilne z žar ponudbo, ki so bile tako polne. Velika večina jih je „umrla“, toda Ranch Fortuna živi uspešno življenje.
Od preproste lesene konobe se je zdaj razvil v zelo lepo zastekljeno gostilno, kjer so glavna ponudba mesnine na žaru, ampak vedno več je odličnih mesnih poslastic, ki jih človek težko vidi in sreča kje drugje. Zelo so pa ponosni na vegansko ponudbo.
Pred 30 leti je Stanislav Briškoski kot sin gostinca delal vse tisto, kar mladi vajenci delajo v gostilnah, z leti pa je profiliral svoj stil in okus.

Stanislav Briškoski.
Pa poglejmo: zelo dober goveji carpaccio, prelit z domačim balzamičnim kisom ni bil ravno zor za svojo pasmo. Meso je bilo ledeno mrzlo, kis ni bil dovolj zrel in celoten okus je bil brez zveze.

Goveji carpaccio.
Sledili so ravioli v smetanovi omaki, polnjeni s štirimi različnimi siri – z navadnim kravjim, s kozjim, ovčjim in staranim kravjem. Okusi so štimali, ampak porcija (4 veliki ravioli) je bila malce prevelika.

Ravioli s tremi siri.
Za mene je bila naslednja jed krona pojedine – pujsek, pečen in dokuhan v malvaziji. Meso je bilo mehko, ravno prav hrustljavo in na krožniku je bilo ravno prav kolagena, da se je podal k pečenemu krompirju. Zelo preprosto sicer, ampak strahotno efektno.
Briškoski obdeluje in stara razne dele govedine, ki jih ima v ličnih zamrzovalnih skrinjah. Ker je vedel, da so bile porcije precej velike, je zmerno pečen rumpsteak tudi lepo količinsko minimaliziral in ga ponudil ob minimalni prilogi ohrovta in polente.

Ramsteak s spremljavo.
Za konec je ponudil še domiselno ne preveč sladko čokoladno torto v treh barvah, ki je uspešno zaključila obed.

Čokolada v treh barvah.