Dizzy

  • Stil
    • Dolcevita Lifestyle
    • Golf
    • Novice
  • Kulinarika
    • Kulinarika
    • Ocene gostiln
    • Vinski svetovalec
  • Tema meseca
    • Uvodniki
  • Dogodnik
  • Portal & Revija
    • Avtorji
    • O portalu in reviji
    • Oglaševanje
    • Kontakt
Home » Restavracija Badi – Umag

Restavracija Badi – Umag

Restavracija Badi – Umag
Čas branja: < 1 min

Naslov: Umaška ulica 12, Lovrečica pri Umagu
Splet: www.restaurant-badi.com
Telefon: + 385 52 756 293
Odprto: od 13 – 23; ob ponedeljkih zaprto

 

Badi je primer odlične družinske restavracije, kjer je v zadnjih letih krmilo prevzel sin, Ivan Badurina in je ponudbo dvignil na še višji nivo.

 

Jasno – velika večina ponudbe prihaja iz morja in Ivo s kuharjem Aleksandrom Grubićem ustvarja vedno nove poslastice. Tukaj kulinarika ni v smislu haute-cuisine, pač pa navdušuje s preprostimi, a efektnimi rešitvami.

 

Lastnik in sommelier Ivan Badurina in kuhar Aleksandar Grubić.

Lastnik in sommelier Ivan Badurina in kuhar Aleksandar Grubić.

 

Carpaccio iz kvarnerskih škampov in mladim sirom (buratto) s sadnim prelivom je otvoril sezono in navdušil. Ravno pravšnja mera sadja na buratti je lepo osvežilo in škampovi repki so še zadnjič veličastno zaplavali v ustih.

 

Odvisnosti od italijanske kuhinje se niso odrekli in naslednji krožnik, kjer so kraljevali domači rezanci v slastni paradižnikovi omaki so bili natančno to. Na vrhu pa ni bilo meso rakovice (grancevole), pač pa meso modre takovice, ki je ena od novih, invazivnih sort v Jadranu; samo okus mesa pa se od rakovice ne razlikuje.

 

Domači rezanci v slastni omaki z mesom modre rakovice.

Domači rezanci v slastni omaki z mesom modre rakovice.

 

Badi je bil zdasj prava restavracija po dolgem času, ki za glavno jed ne sreže prestižnih belih rib, pač pa modro. V tem primeru je bila to odlična skuša, ki so jo na krožniku povezali z bobom in bobovim pirejem. Okusi so navduševali.

 

File skuše s pirejem iz boba, olupljenimi paradižniki in pečeno zelenjavo.

File skuše s pirejem iz boba, olupljenimi paradižniki in pečeno zelenjavo.

 

Sladica dneva je navdušila s svežino in lahkoto, to pa je bilo natančno tisto, kar smo v vročini potrebovali.

 

Sladica dneva.

Sladica dneva.

Obisk priporočam!

Oct 4, 2024Tomaž Sršen
Cena za vse (brez vin) je bila 70 € po osebi.
  • Ambient
  • Vinska ponudba
  • Postrežba
  • Kvaliteta
  • Cena/kvaliteta
4.3
7 months ago Ocene gostilndomače, izven Slovenije, klasično, ribje, sodobno
Tomaž Sršen

Tomaž Sršen, odgovorni urednik – rocker, dolgoletni član in ustanovitelj bendov Martin Krpan in Rdeči baron, glasbeni urednik na RGL (Radio Glas Ljubljane), začetnik pisanja recenzij o slovenskih gostilnah za Nedelo leta 1988, še prej pa tri leta dela s pokojno Šerbi na Kanalu A pri predstavitvah gostiln v sklopu projekta Epikurejske zgodbe (z revijo Jana in Radiem glas Ljubljane). Doslej je po svetu in doma opisal in obiskal okrog 2.000 gostiln. Sommelier in učitelj sommelierstva, WSET 3, diploma za degustatorja vina na ljubljanski Biotehnični fakulteti. Obiskal in osebno izkusil mnoge najbolj znane svetovne kleti (Slovenija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija, Portugalska, Nemčija, Avstrija, Južna Afrika, Kalifornija...) in skrbno okusil vsa vina, ki jih je popisal za revijo Dolce Vita.

Konoba Batelina – Banjole/HrvaškaSlepa vinska degustacija
 iščite po portalu 
 Naključne objave 
andaluzija
V deželi plutovcev in slastnega pršuta
Bon Jovi – Slippery When Wet (1986)
Bon Jovi – Slippery When Wet (1986)
Joško Gravner
meum
Jure Brumec – Meum
Restaurant Brič – Dekani
Hiša Fink – Novo mesto
Hiša Fink – Novo mesto
andrea-petrini
Andrea Petrini
 kategorije 
  • Aktualna revija (4)
  • Dogodnik (29)
  • Dolce Vita po svetu (55)
  • Dolcevita Lifestyle (17)
  • Golf (13)
  • Kulinarika (94)
  • Music (42)
  • Novice (5)
  • Ocene gostiln (183)
  • Photography (10)
  • Razno (143)
  • Tema meseca (31)
  • Travel (1)
  • Uncategorized (2)
  • Uvodnik (1)
  • Vinski svetovalec (133)
 Naključne objave 
Riblja-čorba-–-Mrtva-priroda-(1981)
Riblja čorba – Mrtva priroda (1981)
Smogavc
Gostišče Smogavc – Gorenje pri Zrečah
Kuhamo po receptih vrhunskih chefov: edini preživeli
otocec
Hotel Grad Otočec, Otočec (*****)
Darinko Ribolica
Darinko Ribolica in Silvan Peršolja iz kleti Brda
landerik
Landerik – Ljubljana
rogaška
Zgodba o steklu
 Naključne objave 
Nov uspeh slovenskih oljkarjev v New Yorku
Konoba Astarea – Brtonigla (Hrvaška)
Tudi BONO rad pride na morje k Hrvatom
VINI NOUE MARINIČ – ERIGONE Bilje San Pietro III Cru Classificazione 2021
VINI NOUE MARINIČ – ERIGONE <br> Bilje San Pietro III <br> Cru Classificazione 2021
Catena Zapata
Catena Zapata – <br>Malbec Argentino 2022
Quadri
Quadri – Beneški prestiž
Tomaž Kavčič – gostilna Pri Lojzetu, dvorec Zemono
 naključne objave 
74158
74158
Leonard-Cohen
Leonard Cohen – Songs of Love and Hate (1971)
Natale Favretto
Natale Favretto – preprosta veličina
spanija
Popotniški dnevnik skupine Dolce Vita po pirenejskem polotoku
Foto: Nebojša Babić (Studio Orange)
Tomaž Kavčič predstavil svojo blagovno znamko Zemono +
 KATEGORIJE 
  • Aktualna revija
  • Dogodnik
  • Dolce Vita po svetu
  • Dolcevita Lifestyle
  • Golf
  • Kulinarika
  • Music
  • Novice
  • Ocene gostiln
  • Photography
  • Razno
  • Tema meseca
  • Travel
  • Uncategorized
  • Uvodnik
  • Vinski svetovalec
 Portal za hedoniste in svetovljane! 
2008-2024 © Inštitut Mediapro