Naslov: Umaška ulica 12, Lovrečica pri Umagu
Splet: www.restaurant-badi.com
Telefon: + 385 52 756 293
Odprto: od 13 – 23; ob ponedeljkih zaprto
Badi je primer odlične družinske restavracije, kjer je v zadnjih letih krmilo prevzel sin, Ivan Badurina in je ponudbo dvignil na še višji nivo.
Jasno – velika večina ponudbe prihaja iz morja in Ivo s kuharjem Aleksandrom Grubićem ustvarja vedno nove poslastice. Tukaj kulinarika ni v smislu haute-cuisine, pač pa navdušuje s preprostimi, a efektnimi rešitvami.

Lastnik in sommelier Ivan Badurina in kuhar Aleksandar Grubić.
Carpaccio iz kvarnerskih škampov in mladim sirom (buratto) s sadnim prelivom je otvoril sezono in navdušil. Ravno pravšnja mera sadja na buratti je lepo osvežilo in škampovi repki so še zadnjič veličastno zaplavali v ustih.
Odvisnosti od italijanske kuhinje se niso odrekli in naslednji krožnik, kjer so kraljevali domači rezanci v slastni paradižnikovi omaki so bili natančno to. Na vrhu pa ni bilo meso rakovice (grancevole), pač pa meso modre takovice, ki je ena od novih, invazivnih sort v Jadranu; samo okus mesa pa se od rakovice ne razlikuje.

Domači rezanci v slastni omaki z mesom modre rakovice.
Badi je bil zdasj prava restavracija po dolgem času, ki za glavno jed ne sreže prestižnih belih rib, pač pa modro. V tem primeru je bila to odlična skuša, ki so jo na krožniku povezali z bobom in bobovim pirejem. Okusi so navduševali.

File skuše s pirejem iz boba, olupljenimi paradižniki in pečeno zelenjavo.
Sladica dneva je navdušila s svežino in lahkoto, to pa je bilo natančno tisto, kar smo v vročini potrebovali.

Sladica dneva.