Dizzy

  • Stil
    • Dolcevita Lifestyle
    • Golf
    • Novice
  • Kulinarika
    • Kulinarika
    • Ocene gostiln
    • Vinski svetovalec
  • Tema meseca
    • Uvodniki
  • Dogodnik
  • Portal & Revija
    • Avtorji
    • O portalu in reviji
    • Oglaševanje
    • Kontakt
Home » Grand Park Hotel – Rovinj; Hrvaška (*****)

Grand Park Hotel – Rovinj; Hrvaška (*****). Dolce vita v hotelu.

Čas branja: 4 min

Da je turizem prva in glavna aktivnost, ki našim južnim sosedom prinaša denar, pojejo prav vse ptice. Mali in veliki hoteli, predvsem tisti iz kategorije „luksuz“, rastejo kot gobe po dežju in delujejo skoraj brezhibno. Če ne bi bilo koronavirusa, bi delali še boljše. Ampak tudi to jih ne ustavlja in tovrstni hoteli so polni kot še nikoli. 

 

 

 

Grand Park je, poleg razvpitega in cenovno nenadkriljivega Ikadorja na jugovzgodu Istre, verjetno najboljši hotel na Hrvaškem. Je špica špice. Ampak, preden začnemo s sprehodom po njegovem drobovju, še nekaj zelo pomembnih podatkov. Grand Park Hotel je prvi hotel skupine Maistra. Ta deluje v sklopu skupine Adris in obvladuje severni del Istre, njene povezave pa segajo tudi do Dubrovnika in Dalmacije. V sklopu tega podjetja je kar 38 različnih lokacij, ki variirajo od campov do pet zvezdičnih hotelov. Maistra se je razvila iz podjetja Tvornica duvana Rovinj, ki so ga ob koncu prejšnjega stoletja modro prodali in sredstva nesebično vložili v turizem. Začeli so s hotelom Eden, sledil je Monte Mulini, kot vrh je nekaj časa bil Lone, zdaj pa je to Grand Park. Sploh ne bomo omenjali manjših hotelov in restavracij v Rovinju samem, da bi približno opisali njihovo zgodbo. Vodstvo je vedelo in še vedno ve, da je turizem prva gospodarska panoga in Rovinj pri Hrvatih izstopa po turističnem izkupičku. 

Lokacija hotela Grand Park je enkratna – nad marino, s pogledom na Crveni otok in staro mestno jedro s cerkvijo Svete Evfemije. Prav vse sobe imajo pogled na morje, mesto in otok, zato je hotel videti nekoliko dolg. 

 

 

 

Podobo stopničastega objekta, ki orjaško velikost spretno skriva v bujnem zelenju, sta si zamislila arhitekturna biroja Lissoni Associati iz Italije in Studio 3LHD iz Zagreba. Prvi je specializiran za projektiranje razkošnih jaht in stanovanj, drugi pa je morda najbolj znan po obnovi hotela Lone, ki je prvi hrvaški hotel na prestižnem seznamu Design hotels AG.

 

Od cigaret do turizma Za največjo investicijo na Hrvaškem stoji močna rovinjska Adris grupa, ki upravlja hotelsko verigo Maistra. Skupina se je iz tobačnih poslov – do leta 2015 je upravljala Tobačno tovarno Rovinj, ki je nato prešla v roke multinacionalke British American Tobacco – preusmerila v zavarovalništvo in turizem. Prvi mož Adrisa je eden uspešnejših hrvaških podjetnikov Ante Vlahović, ki je po poročanju tamkajšnjih medijev poslovni imperij ustvaril s spretnim vodenjem tobačne tovarne ter dobrimi političnimi in bančnimi zvezami.

 

Sprejem in namestitev

Kot je v takšnih hotelih navada, vas bodo že ob odpiranju vrat avtomobila pred hotelskimi vrati obkrožili zelo prijazni člani osebja, razpakirali avto in prtljago ob omembi vaše rezervacije v hipu odpeljali v sobo. Tudi procedura v recepciji traja minuto ali dve. Do sobe vas bo nato pospremil nekdo od osebja, ki vas bo na hitro seznanil s hotelom.

 

 

Sobe so prostorne, izbrano oblikovane in pogled na morje je tisti, ki bo najbolj očaral. Ne glede na to, da vse štima, da je kopalnica prestižna, da wi-fi in TV programi (vključno s tremi slovenskimi) delajo kot navita urica, je skupni imenovalec bivanja v tem hotelu – mir. Tako fizični kot duševni. Na balkonih, ki mejijo na vrt, so ležalniki, stoli in mize, tako da imate malo plažo res ob sebi. Do prave, morske plaže imate cca. 300 metrov, do bazenov se vzpnete z dvigalom ali po stopnicah, saj so v zgornjih nadstropjih. 

 

Kulinarika in vino

Kot so pred več kot desetimi leti pri Maistri začeli v Wine Vaultu (prestižni restavraciji hotela Monte Mulini), zdaj odlično nadaljujejo v Grand Parku. V tem hotelu imajo kar dve vrhunski restavraciji. Prva in najbolj ekskluzivna je Cap Aurea (v naši reviji smo jo ocenili že v lanski decembrski številki), ki streže in kuha v stilu, ki je blizu tistega, čemur pravimo svetovni vrh. Vrhunske podobe lokalnih sestavin in velikega kuharskega znanja njihovega prvega kuharja  Jeffreya Vele. Možakar je na Hrvaškem že dobro desetletje in je delal v skoraj vseh najboljših restavracijah naših južnih sosedov. Zaradi svetovljanstva in širokega znanja so ga pri Maistri vzeli v službo kot glavnega kuharja vseh njihovih najboljših hotelov. Ima vsa pooblastila, recepture so v glavnem njegove in glavne kuharje izbira sam. Zanimivo, Vela je doma iz Malte in mu sredozemska kuhinja ne dela težav. Druga restavracija hotela se imenuje Laurel & Berry in je zelo popularna. Tudi jedi so odlične, precizno in vrhunsko pripravljene, cenovno pa je gostu bolj prijazna kot Cap Aurea, ki pa ga vseeno morate obiskati.

V sklopu hotela delujejo še razni bari, slaščičarna in kavarne, tako da glede teh potreb ne boste trpeli.

 

 

 

Pohodi, sprehodi, savne, bazeni, plaže in center dobrega počutja

Ker so ob gradnji tega hotela uredili tudi pešpot ob lepi obali do centra Rovinja, je to vsekakor sprehod, ki ga boste opravili vsaj enkrat dnevno. Če pa vas mikajo gozdički z borovci in živahnimi škržati, se lahko odpravite na daljše sprehode po polotoku mimo hotela Lone. Možnosti so neskončne. Seveda si v hotelu lahko izposodite tudi gorska kolesa – na elektriko ali klasiko. 

Glavna atrakcija so bazeni v četrtem nadstropju. Hotel je koncipiran v stilu „od recepcije navzdol“, tako da so vsa nadstropja s sobami nižje od recepcije in bazenov, ki so na vrhu. Prvi je vsekakor 50 metrov (!) dolg bazen z malce hladnejšo vodo, ki je namenjen plavalcem rekreativcem. Večji del bazena je pod streho, manjši del pa zunaj; deluje tudi pozimi. Drugi, manjši bazen za namakanje in druženje je v smeri otoka Sveta Katarina in starega dela Rovinja, ki ga lahko ogledujete s kakšnim cocktailom v roki in uživate. 

Ne moremo mimo odlično opremljenega fitnessa s klimo in dobrimi TV sporedi za tekače in vse tiste na kolesarskih napravah. Posebno poglavje pa je wellness, ki se razprostira na 3.800 m2. Vse vrste savn, masaž in prostorov za počitek v absolutnem miru so zares tam za vse vrste gostov. 

 

Drugo

Kot sem že večkrat napisal – hotel je dizajnerska mojstrovina. Vse podrobnosti so na svojih mestih. Tako oprema kot postrežba so pisane na kožo gostov, ki vedo kaj hočejo. Zajtrki so izraz vrhunskega gostoljubja in v času našega obiska (med »corono«) so vse goste stregli; ne glede na to kaj smo naročali. Ustrežljivo osebje je korektno delovalo, in edini minus (če v opisu tega hotela to besedo sploh lahko uporabim) so uniforme in obuvala osebja, ki niso v soglasju z eleganco hotela.  

 

 

Sklep

Vsekakor je to najboljši hotel na Hrvaškem in obisk vam toplo priporočam.

 

 

Besedilo: Peter Jazbec

Dec 4, 2020Peter Jazbec
Povprečna cena spanja na sobo z zajtrkom je od 400 EUR dalje (cena se glede na sezono tudi spreminja), lahko pa boste imeli srečo in boste naleteli na kakšne popuste.
  • Sprejem in namestitev
  • Vino
  • Bazeni, savne in center za dobro počutje
  • Drugo
5
2 years ago Ocene gostilnhotel, hrvaška, ocene gostiln
Peter Jazbec

Peter Jazbec – bivši Sršenov sošolec iz gimnazije, ki ima „sanjski poklic“. Je „skriti gost“ ene najbolj prestižnih hotelskih verig na svetu. V službi je 365 dni na leto in venomer potuje. Prijavi se kot gost v različne hotele te verige, živi nekaj dni v enem in potem gre naprej. Ocenjuje predvsem čistočo v sobah, išče prah na okvirih slik in gleda pod postelje. Skrbi ga wi-fi povezava in njena kakovost, ne prenaša temnih TV kanalov brez programov, zelo ga zanimajo bazeni in savne in vedno se pusti mečkati maserjem. Res, težko delo, kjer mu nastanitve plačujejo njegovi delodajalci. Je pa res, da se dogaja, da kdo od tistih, ki svojega dela ne opravi dobro, izgubi službo. Da ga kakšni od teh ne bi preganjali, nastopa pod izmišljenim imenom, kajti Peter Jazbec kot takšen ne obstaja, uredništvo pa njegovega imena ne sme razkriti. Rubrika – Dolce Vita v hotelu

Churrosi - sladica, ki najbolje razume človekovo potrebo po sladkemDvor Jezeršek: pogled v zaodrje slovenskega družinskega catering podjetja
 iščite po portalu 
 Naključne objave 
Werfel-in-novi-čevlji-(1946)
Werfel in novi čevlji (1946)
slovenski-sportniki
Slovenski športniki v svetu … ali zgodba z dvema različnima koncema
la-subida
Trattoria Al Cacciatore (La Subida) – Cormons/Krmin (Italija)
genesis
Genesis – Foxtrot (1972)
maxim
Restavracija Maxim – Ljubljana
David Kozinc
Hotel L’Albereta – Erbusco (*****)
 kategorije 
  • Aktualna revija (2)
  • Dogodnik (28)
  • Dolce Vita po svetu (48)
  • Dolcevita Lifestyle (16)
  • Golf (11)
  • Kulinarika (88)
  • Music (37)
  • Novice (5)
  • Ocene gostiln (139)
  • Photography (10)
  • Razno (129)
  • Tema meseca (26)
  • Travel (1)
  • Uncategorized (2)
  • Uvodnik (1)
  • Vinski svetovalec (75)
 Naključne objave 
dosjeji x
Dosjeji X
Gostilna Ribič – Ptuj
Lynyrd Skynyrd
Lynyrd Skynyrd – One More From (For) the Road (1976)
deep-purple
Deep Purple – Machine Head (1972)
Restavracija Marina – Novigrad, Hrvaška
cannoli
DOLCE*
Gostilna Šiker – Močna
Gostilna Šiker – Močna
 Naključne objave 
Hugh Fearnley-Whittingstall, mož beseda.
Kaj je skrivnost baskovske zgodbe o uspehu?
Gašper Čarman – Evino
Gašper Čarman – Evino
Gostilna Milka – Jasna, Kranjska gora
Gostilna Milka – Jasna, Kranjska gora
Radosti za dobrojedce: gostilna Rajh, Bakovci
harfa
Restavracija Harfa – Ljubljana
maxim
Restavracija Maxim – Ljubljana
 naključne objave 
madzarska
Madžarska
Stancija-Meneghetti
Stancija Meneghetti – Bale (Hrvaška)
Jimmy-Page
Jimmy Page & Jack Daniel’s (Neil Preston, 1975)
lastnika kleti Edi in Ivi Svetlik in enolog Matjaž Lemut
Maximilian I. je že v steklenicah
Boštjan Protner
Boštjan Protner
 KATEGORIJE 
  • Aktualna revija
  • Dogodnik
  • Dolce Vita po svetu
  • Dolcevita Lifestyle
  • Golf
  • Kulinarika
  • Music
  • Novice
  • Ocene gostiln
  • Photography
  • Razno
  • Tema meseca
  • Travel
  • Uncategorized
  • Uvodnik
  • Vinski svetovalec
 Portal za hedoniste in svetovljane! 
2008-2021 © Zavod Inštitut Mediapro in Sršen & Sršen d.o.o.