Dizzy

  • Stil
    • Dolcevita Lifestyle
    • Golf
    • Novice
  • Kulinarika
    • Kulinarika
    • Ocene gostiln
    • Vinski svetovalec
  • Tema meseca
    • Uvodniki
  • Dogodnik
  • Portal & Revija
    • Avtorji
    • O portalu in reviji
    • Oglaševanje
    • Kontakt
Home » Gostišče Pekel – Borovnica

Gostišče Pekel – Borovnica. Radosti za dobrojedce.

Gostišče Pekel – Borovnica
Čas branja: 2 min

Naslov: Ohonica 22, Borovnica

Splet: www.pekel.si

Telefon: 01 754 61 24

Odprto: vsak dan od 12. do 18. ure, petek in sobota od 12. do 21. ure, ponedeljek in torek zaprto

 

So nekatere gostilne, ki že desetletja strežejo svoj železni repertoar in ga skoraj nič ne spreminjajo, gosti pa kar prihajajo in te jedi jedo že desetletja.

Ob tem pa tudi chef(i) pilijo svoja znanja in jedi so vedno boljše!

 

Gostišče Pekel

Teja in Matjaž Mazi

Do Pekla je sicer najkrajša pot skozi Črno vas, kjer pa že dve leti rijejo cestni delavci in menda bo to trajalo še dve leti.

Vsekakor smo v Sloveniji svetovni prvaki glede izgradnje in popravil cest.

Vas Ohonica je del občine Borovnica, kamor lahko sicer pridete s primorske avtoceste, ampak v teh zastojih je vsekakor hitrejša vožnja po makadamskih luknjah po na pol zgrajeni cesti skozi Črno vas.

Če ste ljubitelj posebnih klasik, ki jih strežejo Matjaž Mazi in njegova družina, se to zelo splača!

Izbor ni širok, vendar je vse, kar tam človek pokusi, zelo okusno!

Za predjedi ponujajo odlične inčune in domačo salamo, sledijo pa žup’ce. Spopadli smo se z govejo z domačimi žlinkrofi (4 €), ki je bila deležna velike hvale, saj je nekdo rekel, da je tako dobra kot »tista od tašče«.

 

Gostišče Pekel

Goveja žup’ca

Legija predjedi se naslanja jurčke.

Čisto enostavna verzija teh kraljevskih gob na žaru (8 €) je bila odlična, verzija z gorgonzolo (8,60 €) pa še boljša. 

Gostišče Pekel je znan tudi po postrveh, ki jih tudi ponujajo v nekaj verzijah – so zelo fine, ampak tokrat jih nismo dali na vilice.

Na bosanskih potočnih rakih se je razvil njihov sloves, saj jih skuhajo v chardonnayju.

 

 Odlični jurčki z gorgonzolo

Odlični jurčki z gorgonzolo

 

Pravzaprav ima Pekel zelo posebno zgodbo, ki temelji na njihovi vinski ponudbi.

Gospod Mazi je od nekdaj oboževalec čilskih vin – klet Cassiliero del Diablo – Hudičeva klet.

Ime temelji za stari legendi, ko so španski misijonarji tam postavili prvo klet, so vina redno izginjala iz nje. Seveda so jih delavci – Indijanci – kradli.

Zato so razširili govorice, da v klet hodi sam hudič, kraje so se prenehale, ime pa je ostalo. 

Mazi vsako leto uvozi po dva priklopnika teh vin in jih po zelo ugodnih cenah prodaja svojim gostom, ki pa jih lahko tudi kupujejo »za domov«.

Vina so odlična (od penečih do močnih rdečih), cene pa izvrstne.

Matjaž je v tej kleti bil že nekajkrat in se priduša, da bo kot upokojenec svoj čas preživljal tam. Z ženo, ki bo prišla za njim.

 

Gostišče Pekel

Biftek s poprom

 

Ena od glavnih jedi so njihovi bifteki.

Na žaru pečen telečji T-bone (26 €) je bil super, morda le malo preveč pečen, toda goveji biftek v poprovi omaki (28,20 €) je bil nenadkriljiv. Srednje pečen, sočen s krasno poprovo omako, ki je bila tako dobra, da smo naročili »še!«.

 

Monoporcijski mango

Monoporcijski mango

 

Pri sladicah smo se orientirali na slastno panna cotto (3,50 €) in mangovo sladico (3,60 €), ki je prekašala vse, ki nosijo ime »mangova«. 

Kakorkoli že – v Peklu pri hudičih je fajn!

Nič kompliciranega, ampak zelo slastno in pošteno.

Da o vinih ne govorim!

 

 

Besedilo in fotografije: Tomaž Sršen

Jun 29, 2023Tomaž Sršen
  • Sledljivost materialov
  • Ambient
  • Vinska ponudba
  • Izvirnost
  • Kakovost jedi
  • Cena/kakovost
4
2 months ago Ocene gostilnocene gostiln
Tomaž Sršen

Tomaž Sršen, odgovorni urednik – rocker, dolgoletni član in ustanovitelj bendov Martin Krpan in Rdeči baron, glasbeni urednik na RGL (Radio Glas Ljubljane), začetnik pisanja recenzij o slovenskih gostilnah za Nedelo leta 1988, še prej pa tri leta dela s pokojno Šerbi na Kanalu A pri predstavitvah gostiln v sklopu projekta Epikurejske zgodbe (z revijo Jana in Radiem glas Ljubljane). Doslej je po svetu in doma opisal in obiskal okrog 2.000 gostiln. Sommelier in učitelj sommelierstva, WSET 3, diploma za degustatorja vina na ljubljanski Biotehnični fakulteti. Obiskal in osebno izkusil mnoge najbolj znane svetovne kleti (Slovenija, Hrvaška, Italija, Francija, Španija, Portugalska, Nemčija, Avstrija, Južna Afrika, Kalifornija...) in skrbno okusil vsa vina, ki jih je popisal za revijo Dolce Vita.

Najboljši kitaristiWachau Calling
 iščite po portalu 
 Naključne objave 
Slovenija spet navdušuje tujce
Naravni punk
Pommery – Vranken
Pommery – Vranken
Mladi talent Kristjan Zule
Mladi talent Kristjan Zule
Nejka-&-Uros-Klinec-–-Plesivo
Nejka & Uroš Klinec – Plešivo
hotel
Posta Zirm Hotel – Corvara
Najbogatejsi-glasbeniki
Najbogatejši glasbeniki tega planeta
 kategorije 
  • Aktualna revija (2)
  • Dogodnik (29)
  • Dolce Vita po svetu (53)
  • Dolcevita Lifestyle (16)
  • Golf (13)
  • Kulinarika (92)
  • Music (40)
  • Novice (5)
  • Ocene gostiln (151)
  • Photography (10)
  • Razno (136)
  • Tema meseca (30)
  • Travel (1)
  • Uncategorized (2)
  • Uvodnik (1)
  • Vinski svetovalec (81)
 Naključne objave 
Gostišče Oaza – Moravske toplice
Santomas – Grande Cuvee
blade-runner
Blade Runner – takrat in zdaj
sommelier
Radosti in zadrege someljejeve žene III.
MONT-BLANC
MONT BLANC
Philip K. Dick: eden od najbolj vplivnih ameriških knjižnih avtorjev
Ošterija Žogica – Solkan
 Naključne objave 
Eifflov stolp
Kako so (z)gradili Eifflov stolp v Parizu?
tovarna-kave
Tovarna kave
Mikro dirka panettonov pri nas
Yes – Close to the Edge (1972)
Yes – Close to the Edge (1972)
Restavracija hotel Grad Otočec – Otočec
Jajčna prijatelja - Miha Batič in Iztok Badalič
Človek z betonskimi jajci
Dveri-Pax
Izza štajerskih dveri
 naključne objave 
ANDY WARHOL, DRŽAVLJAN KANE UMETNOSTNEGA SVETA
Gostilna Pirc
Gostilna Pirc – Rova
Ulični kuharski mojstri Odprte kuhne na mini turneji po Sloveniji
Čarobna majhna vasica pod Kraškim robom
sommelier
Sergij Cesar – prvi sommelier Slovenije
 KATEGORIJE 
  • Aktualna revija
  • Dogodnik
  • Dolce Vita po svetu
  • Dolcevita Lifestyle
  • Golf
  • Kulinarika
  • Music
  • Novice
  • Ocene gostiln
  • Photography
  • Razno
  • Tema meseca
  • Travel
  • Uncategorized
  • Uvodnik
  • Vinski svetovalec
 Portal za hedoniste in svetovljane! 
2008-2021 © Zavod Inštitut Mediapro in Sršen & Sršen d.o.o.