Družina Istenič je ob svoji domačiji v Stari vasi na Bizeljskem skupaj z ljubitelji njihovih penin pripravila kar dve slovesnosti, s katerima so obeležili pol stoletja pridelave vrhunskih slovenskih penečih se vin. Prvo srečanje je bilo za posebne povabljence, med katerimi je bil tudi svetovni poznavalec in eden od ključnih predstavnikov prestižne angleške vinske revije Decanter, na drugem, ki je bilo bolj množično, pa so obiskovalci iz Slovenije in sosednje Hrvaške uživali ob štirih vrstah penin Istenič in dobrotah Mini odprte kuhne. Odličnega razpoloženja ni pokvarilo niti nekaj kapelj dežja in nasmejani obrazi so uživali v iskrivih mehurčkih penin Barbara, Gourmet Rose, Prestige Brut in No.1 ter vrhunskih jedeh, ki so jih pred očmi obiskovalcev čarali trije vrhunski kuharski mojstri. Jorg Zupan iz Ateljeja je navdušil s sašimijem, pripravljenim iz jadranskega tuna, domačo krompirjevo tortiljo s surovimi suho zorenimi trakci govedine ter ganašem iz temne čokolade, črnega ribeza in sladkega korena. Jure Tomič iz Debeluha je poskrbel za tople občutke in postregel “jesen na žlici”, Ivan Kastelic iz Dnevnega bara Pr’ Mrtinet pa je komaj dohajal povpraševanje po dimljenih govejih rebrih in prsih s prilogami ter burgerjih s trgano dimljeno svinjino. Veliko zanimanja je bilo tudi za vodene oglede kleti.
Prvo grozdje za penino Barbara je Janez Istenič obral 28. septembra 1968, danes pa družina obdeluje deset hektarov svojih vinogradov. Vsako leto napolnijo okoli 140.000 steklenic vrhunskih penin, od katerih jih približno tretjina roma v tujino. Kako dobre so penine Istenič, dokazujejo tudi besede enega izmed največjih poznavalcev vina na svetu Stevena Spurrierja, ki je ob visokem jubileju osebno obiskal Isteniče in napovedal, da bo njihova penina del božične večerje na njegovi družinski mizi. Na fotografiji so Isteničevi (srednja in mlada generacija z Mihom v sredini)