Po navadi gostinci praznujejo obletnice delovanja svojih hramov kulinarike, pred kratkim pa smo bili na slikovitem Krasu izza meje priče odlični prireditvi v sklopu gostilne Devetak (Sveti Mihael na Krasu). Avguštin Devetak, njegova žena Gabriela in njune štiri hčere sicer nadaljujejo družinsko tradicijo gostinstva že od leta 1870, vendar je Avguštin tudi lastnik največje vinske kleti na tem območju, ki obsega kar 14.000 steklenic.
Možakar je odličen poznavalec predvsem vin iz Piemonta in ima od tam krasno zbirko, veliko pa je tudi drugih odličnih vin, med katerimi prednjačijo predvsem zamejski in tudi slovenski vinarji. Ob 25. obletnici otvoritve te zdaj že legendarne vinske kleti so Devetakovi priredili odlično pogostitev z nekaterimi vinarji, ki zastopajo svoje vinske dežele. Poleg tega je Gabriela Devetak v kuhinji gostila še gostilno Cacciatori iz piemontskega Cartosia in še gostilno Boccondivino iz toskanskega Montalcina.
Brez vin ni šlo – veliko je bilo letnikov 1994, ko so Devetakovi zgradili klet, nekaj pa jih je osebno prišlo predstavljat svoje tekoče mojstrovine (z leve): Sergio Germano (klet Ettore Germano iz Piemonta), Franco Sosol iz bližnjega Šentflorjana iz kleti Il Carpino, Roberto Cipreso iz toskanske kleti Poggio Al Sole ter gostitelj, Avguštin Devetak.